• Best in English (najlepší v medzinárodnom testovaní v angličtine)

          • Oficiálne výsledky medzinárodného online testovania Best in English boli zverejnené v týchto dňoch. Študenti Gymnázia v Stropkove sa zapojili aj v tomto školskom roku.  Každý rok sa počet účastníkov aj krajín zvyšuje. Ide o testovanie z praktickej angličtiny. Cieľom je motivovať študentov k štúdiu anglického jazyka. Súťaž zároveň umožňuje študentom porovnať si svoju jazykovú úroveň s rovesníkmi na stredných školách na Slovensku, ale aj v ďalších krajinách sveta. Účastníci môžu certifikát pripojiť k prihláške na vysokú školu a získať body navyše.

            V tomto roku sa zapojilo celkom 17223 študentov stredných škôl z 32 krajín, z 595 škôl. Naše gymnázium sa umiestnilo na 329. mieste. Na Slovensku sa zapojilo 108 škôl a naše gymnázium sa umiestnilo v prvej polovici (na 52. mieste). Snahu otestovať sa a porovnať svoje zručnosti v angličtine využilo 2920 slovenských študentov. Náš študent Dominik Tadeáš Senaj zo IV.A sa umiestnil na vynikajúcom 73. mieste. V rámci Prešovského kraja bolo zapojených 12 škôl a naše Gymnázium Stropkov je na výbornom 3. mieste. Maximálne bolo možné získať 125 bodov, pričom pri rovnosti bodov rozhodoval dosiahnutý čas v sekundách. Najlepšími žiakmi z nášho gymnázia sú: Senaj, IV.A, 113 bodov, Madzin, VIII.O, 104 b., Fecuš, IV.A, 102,5 b. Za výborný výsledok sa považuje dosiahnuté skóre nad 100 bodov, čo zodpovedá úrovni B2 vedomostí v angličtine, ktorú by mal dosiahnuť žiak gymnázia na maturitnej skúške. Tesne pod touto pomyselnou hranicou skončil Petrik, I.A s 99. bodmi.

            Veríme, že študenti pri súťaži strávili príjemný čas nad praktickými úlohami v angličtine, a zároveň si preverili svoje znalosti jedného z najpotrebnejších a najrozšírenejších jazykov sveta, ktorý  otvára možnosti cestovať za vzdelaním, ale aj prácou do zahraničia.

             

             

            PhDr. Tatiana Belovežčíková

            Vedúca PK, Gymnázium v Stropkove

          • ÚSPECH NA OLYMPIÁDE V NEMECKOM JAZYKU

          • Dňa 19.januára 2022 sa uskutočnilo obvodné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu reprezentovali Benjamín Bandurič (II.B) v kategórii 2A a Samuel Sokol (IV.A) v kategórii 2B. Obaja sa museli popasovať s online testom, ktorý zvládli a postúpili na krajské kolo.

            K dosiahnutému výsledku im blahoželáme a držíme palce!!!

          • Oznam riaditeľky školy

          • Podľa informácií z Vestníka vlády SR č. 284/ 2021 RÚVZ vo Svidníku nariaďuje zákaz prezenčného vyučovania na gymnáziu s účinnosťou od 6. decembra 2021. Toto nariadenie stráca účinnosť uplynutím 17. decembra 2021. Na základe vyššie uvedeného riaditeľka Gymnázia v Stropkove rozhodla o prechode na dištančnú formu vyučovania od 6. decembra 2021. Bližšie informácie cez edupage.

             

            PaedDr. Ivana Jecušková

            riaditeľka školy

          • DOTAZNÍK - Stratégie PSK pre mládež

          • Prosíme všetkých vo veku do 30 rokov s trvalým bydliskom v Prešovskom samosprávnom kraji o vyplnenie dotazníka:

            👉 Link na dotazník: https://forms.gle/T6sU8GjTAGJYAojn7

             

            Dotazník je určený pre všetkých od 15 do 30 rokov, ktorí žijú/študujú alebo pracujú v Prešovskom kraji. Prieskum sa realizuje v období od 23.11. do 21.12. 2021 v spolupráci  PSK s RMPK.



            Prešovský samosprávny kraj  v spolupráci s Radou mládeže Prešovského kraja pripravuje novú stratégiu pre prácu s mládežou, pretože si v plnej miere  uvedomuje nezastupiteľné a špecifické miesto, ktoré majú v našej spoločnosti mladí ľudia

            Stratégia práce s mládežou, ktorú chceme pripraviť, by mala zachytávať konkrétne potreby mladých v regióne, ale súčasne aj participovať na dosahovaní cieľov stanovených v kľúčových dokumentoch, z ktorých bude vychádzať.

            Aby stratégia práce s mládežou bola aktuálna, zmysluplná a realizovateľná, je potrebné

            zistiť, aké sú ich potreby a kvalita života, aby sme spoločne  Prešovský samosprávny kraj s Radou mládeže Prešovského kraja (RMPK) vedeli navrhnúť relevantné opatrenia na zlepšenie ich života v našom kraji. 

          • Uchaľák

          • Tretiaci na Gymnáziu v Stropkove ani tento rok nelenili a Uchaľák prvákom pripravili.
            Bol síce v rúškach a bezkontaktný, ale preto aj originálny.
            Do ríše rozprávok sme dvere otvorili – k prasiatkam a Shrekovi prvákov pozvali.
            Jedna trieda v ružovom, druhá v zelenom, obidve triedy súťažili, nakoniec imatrikulačný
            sľub zložili a medzi gymnazistov sa úspešne zaradili.

          • Oktáva dorazila do Hanoia

          • V posledný novembrový deň sa naša trieda, oktáva, dozvedela výsledky letnej fitness výzvy na trase Stropkov – Hanoi. Počas slávnostného vyhodnotenia sme si pripomenuli naše skutočné prázdninové potulky po Slovensku či Európe. Nazbierané kilometre nás zároveň virtuálne posúvali  východným smerom k Vietnamu. Takto sme sa dostali cez Ukrajinu, Rusko, Kazachstan do Indie, Nepálu, Bangladeša, Mjanmarska,Thajska aj  Laosu.  Cesta dlhá 7851km nás priviedla do cieľa našej druhej výzvy, hlavného mestaHanoi. Dôvod bol veľmi jednoduchý.

            V roku 2017 sme počas anglického tábora mali možnosť osobného stretnutia so žiakmi a učiteľmi neurovedeckého centra Headstart Vietnam. Prvotný kultúrny šok zo stretnutia s ázijskou rasou sa zmenil na zvedavosť a otvorenú myseľ pre poznávanie nepoznaného. Hlavnou misiou centra Headstart Vietnam je robiť nezávislý výskum v oblasti vzdelávania a poskytovať inovatívne a kreatívne vyučovacie programy v čisto anglickom edukačnom prostredí. Zameriavajú sa na nadobudnutie zručností 21.storočia, akými sú kritické a globálne myslenie, riešenie problémov a tímová práca, aby sa ich žiaci stali globálnymi občanmi. Centrum reaguje aj na aktuálnu pandemickú situáciu a boj s Covidom 19, čo jeho žiaci prezentujú nosením zelenej stuhy na zápästí.

            Po zhliadnutí videa nasledovalo oceňovanie všetkých účastníkov. Okrem diplomu si každý odniesol balíček kešu orechov (typická vietnamská exportná surovina) s originálnymi motivačnými citátmi. Na prvých priečkach sa umiestnili Jakub PETRIK (924km), Alexander MADZIN (825km) a Sofia JAKUBOVÁ (731km). Cenu za najaktívnejší prístup a pravidelné zasielanie záznamov získala Kornélia SEKEĽOVÁ (662km).Títo ocenení získali aj anglickú knihu o Austrálii a originálne vietnamské sladkosti. Víťaz bol navyše obdarený cenou pani riaditeľky školy.

            Myšlienkou zelenej stuhy nádeje sme sa inšpirovali aj my a symbolicky sme si ich uviazali na triedny poster. Posedenie sme ukončili malým pohostením – tortou v tvare vietnamskej vlajky.

            A kto by chcel zdieľať našu radosť z úspechu, môže si pozrieť krátky zostrih vo videu.

            Ďakujeme všetkým podporovateľom našej 140-dňovej cesty aj našim drahým hosťom za prijatie pozvania na spoločné vyhodnotenie. Pani riaditeľke PaedDr. I. Jecuškovej a RNDr. Ľ. Reiterovej ďakujeme aj za prípravu vyhodnotenia a vecné ceny.

                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                           oktáva

          • Podaj mi ruku, chcem mať kontakt so životom.

          • Slovenský červený kríž sa tento rok v kampani „Študentská kvapka krvi“ inšpiroval slovami piesne od Zuzany Smatanovej, ktorými vyzýva k darovaniu krvi „Podaj mi ruku, chcem mať kontakt so životom“. Žiaci nášho gymnázia sa tejto výzvy s radosťou zúčastnili v dňoch trvania kampane, od 18. októbra do 19. novembra 2021. Kampaň bola slávnostne ukončená záverečným dňom, teda 19. novembrom, kedy pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva zorganizoval Slovenský červený kríž v spolupráci s Nemocnicou Svidník a jej Hematologicko-transfúziologického oddelenia výnimočnú akciu, ktorá sa niesla v duchu Stužkovej slávnosti, o ktorú maturanti už druhý rok prichádzajú kvôli aktuálnej pandemickej situácii. Na túto symbolickú stužkovú slávnosť sme boli pozvaní ako darcovia krvi, ktorí sme krv darovali počas spomínanej kampane.

            Boli sme symbolicky ostužkovaní riaditeľom Svidníckej nemocnice a jej personálom. Keďže nemôžeme tento slávnostný akt stužkovej zažiť na vlastnej koži, bolo pre nás potešujúcim zážitkom dostať symbolickú zelenú stužku (odznak), urobiť si spomienkové fotografie a vytvoriť si  symbolické tablo. Celá akcia mňa a mojich spolužiakov milo prekvapila a motivovala ku šíreniu dobrého slova o dôležitosti a posolstve darcovstva krvi. Nedá mi nespomenúť mená tohtoročných darcov krvi z nášho Gymnázia: Gregor Gonos, Martina Kopčáková, Nikola Mražiková, Sofia Jakubová, Adrián Paluš, Jakub Petrik, Kornélia Sekeľová, Peter Bobák, Kristián Hamřík, Ľuboslav Hmurčík, Natália Kačalová, Mária Barbora Kuzmová, Samuel Sokol, Tomáš Šafranko, Etela Vargová, Filip Zápotocký, Norbert Antoš, Pavol Jecuško. Žiaci nášho gymnázia spoločne darovali 8,55 litra krvi. Pre niekoho kvapka, pre iného život. Sme radi, že pomáhame.

            Sme vďační  za profesionalitu a vysoko ľudský prístup personálu Nemocnice Svidník. Ďakujeme všetkým angažovaným za obdivuhodne zvládnutú akciu, ktorá našich študentov nielen povzbudila v tejto zvláštnej dobe, ale taktiež sa im hlboko vryla do ich sŕdc.


            Sofia Jakubová,

            Gymnázium v Stropkove

          • Best in English - medzinárodné testovanie v angličtine

          • Žiaci Gymnázia v Stropkove sa 26. novembra 2021 opäť zapojili do medzinárodného online testovania Best in English. Medzinárodné online testovanie Best in English je testovanie žiakov z praktickej angličtiny. Najviac záujemcov je z Európy, ale zapájajú sa aj študenti z Ázie, Južnej Ameriky, či Afriky. Cieľom súťaže je motivovať žiakov k štúdiu anglického jazyka. Súťaž zároveň umožňuje žiakom porovnať si svoju jazykovú úroveň s rovesníkmi na stredných školách na Slovensku, či v zahraničí. Škola sa môže do testovania zapojiť s minimálnym počtom 10 žiakov vo veku 15 – 19 rokov.

             

            Online test pozostáva z gramatiky, čítania a počúvania na úrovni B2/C1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca (Poznámka: úroveň B2 má zvládnuť žiak gymnázia pri maturitnej skúške z anglického jazyka). Test je náročný, ako požiadavkami na vedomosti, tak svojou dĺžkou – 60 minút. V prípade rovnosti bodov o poradí totiž rozhoduje čas. V tomto roku sa do testovania zapojilo 20 najlepších žiakov nášho gymnázia.

             

            Neoficiálne výsledky na našej škole:

            1. Senaj Dominik Tadeáš, IV.A, 113 bodov (z max. 125)
            2. Madzin Alexander, VIII.O, 104 b.
            3. Fecuš Frederik Michael, IV.A, 102,5 b.

            Po zverejnení oficiálnych výsledkov jednotlivcov a škôl, vás opäť budeme informovať.

             

            Veríme, že žiaci pri súťaži strávili príjemný čas nad praktickými úlohami v angličtine, a zároveň si preverili svoje znalosti jedného z najpotrebnejších a najrozšírenejších jazykov sveta, ktorý  otvára možnosti cestovať za vzdelaním, ale aj prácou do zahraničia.

             

            PhDr. Tatiana Belovežčíková

            Gymnázium v Stropkove

          • Blahoželáme Rebecca!!!

          • Dňa 25.11.2021 sa konali voľby do Stredoškolského parlamentu PSK. Vo voľbách bola úspešná aj žiačka našej školy REBECCA DZURJOVÁ. Veríme, že nadviaže na úspešnú činnosť svojej predchodkyne Márii Barbory Kuzmovej, ktorej členstvo v parlamente po dvoch rokoch končí. Barbore, ďakujeme za reprezentáciu našej školy a Rebecce želáme veľa tvorivých nápadov, ktoré spríjemnia život stredoškolákom.

          • Zdravie mladých

          • November sme na našej škole venovali zdraviu mladých. Využili sme ponuku našich absolventov, v súčasnosti študentov Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach. Na pôdu svojej alma mater, veríme, že radi, zavítali Viktória Harmadová, Viktória Špavelková, Martin Baraník a Adam Jakubov. Prednášky boli rozdelené do dvoch blokov. Viktórie si pre naše žiačky pripravili prednášku „Prvá gynekologická prehliadka“. Dievčatá dostali dôležité informácie nielen o prvej gynekologickej prehliadke, o rakovine prsníka a krčka maternice, ale aj o samovyšetrení prsníkov a prevencii rakoviny krčka maternice. Druhý blok bol venovaný našim chlapcom, ktorí absolvovali prednášku „November – mesiac mužského zdravia“. Martin a Adam informovali o rakovine prostaty a semenníkov, samovyšetrení semenníkov a prevencii pred rakovinou. Prednáška bola obohatená aj o informácie o pohlavne prenosných chorobách, ich prevencii a liečbe.

            Z množstva reakcii vyberáme dve:  

            „Študentky medicíny vytvorili príjemnú a otvorenú atmosféru. prednáška ubehla rýchlo a po nej mali dievčatá ešte veľa otázok. Na všetky nám trpezlivo odpovedali. Sme radi, že sme dostali ponuku a priestor diskutovať na túto tému.“

            Klára, II. ročník


            „Dozvedel som sa, že mladí muži patria k najrizikovejšej skupine výskytu rakoviny semenníkov. Oceňujem otvorenosť a bezprostrednosť študentov medicíny počas prednášky a som vďačný za poskytnuté informácie.“

            Maroš, IV. ročník


            Ďakujeme za ponuku a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.



          • iBobor žije. Tradícia nebola prerušená.

          • V týždni od 8. do 12.11.2021, sa konal už 15. ročník medzinárodnej súťaže iBobor. Žiaci našej školy sú jej súčasťou takmer od začiatku. Dokonca môžeme smelo povedať, že svojou troškou, tvoríme jej históriu. Prekonali sme spoločne jej „detské choroby“, postavili sme sa na vlastné nohy a pomaly vstupujeme do rokov jej dospelosti. Prípravy neboli vždy jednoduché, ale výsledky nás doteraz tešili stále.

            Už minulý ročník iBobra bol iný. Naši žiaci testy vykonávali v čase vyučovania, ale z domu. Boli sme totiž na dištančnom vyučovaní. Ani vo sne nás nenapadlo, že tento rok bude ešte zvláštnejší.  V tomto školskom roku sa dištančnému vyučovaniu ako tak vyhýbame, no prekonať sme museli inú prekážku. Technická porucha na prívode elektrického prúdu do učebne informatiky spôsobila nefunkčnosť našich počítačov, a tak objektívne nastala otázka: Organizovať v tomto roku iBobor alebo nie? Tradícia zaväzuje, a preto možnosť „nie“ sme si nechali naozaj ako poslednú.  Uvažovali sme:  ísť súťažiť do požičanej učebne, nechať žiakov súťažiť dobrovoľne v ich voľnom čase, ...  .  Skutočne s „malou dušičkou“ sme sa rozhodli nechať to na dobrovoľnosti, aj keď sme si neboli istí, či sa týmto spôsobom vôbec súťaže ako škola zúčastníme...

            A výsledok? Posúďte samí:

            Počet súťažiacich:           kategória senior :  24 z 26 – percentuálne -         92,31%

                                                    kategória junior:   55 zo 76                                   72,37%

                                                    Spolu:  79 zo 102                                                  77,45%

            Výsledky:

            Senior:

                           Priemer dosiahnutých bodov – 41,18 (80)

                           Priemerný percentil – 61,99

            Počet úspešných riešiteľov – 7 (Patrik Popovič, Tomáš Šafranko, Andreas Homza, Dominik Tadeáš Senaj, Marek Milták, Samuel Sokol, Frederik Michael Fecuš – všetci IV.A)

            Najlepší výsledok – Patrik Popovič (IV.A), 73,33 bodov, percentil  99,02 (doposiaľ najlepší výsledok školy počas nášho  súťaženia v  iBobor)

            Junior:

                           Priemer dosiahnutých bodov – 34,91 (80)

                           Priemerný percentil – 48,88

            Počet úspešných riešiteľov – 6 (Róbert Front I.A, Laura Calková II.A, Pavol Džopko II.B, Šimon Fatľa I.A, Lukáš Milan Ivančo II.A, Jozef Sasarák II.A)

                           Najlepší výsledok – Róbert Front (I.A) 62,67 bodov, percentil  94,85

             

            A slovo organizátora na záver:

            V ťažkých podmienkach človek  „rastie“, zoceľuje sa. A tohtoročný iBobor bol skutočne nezvyčajne ťažký. Dosiahnuté výsledky nás veľmi milo prekvapili. Výborné 38. miesto z 5 516  účastníkov je to najlepšie, čo kedy náš žiak dosiahol! To však nie je všetko. DOBROVOĽNÁ 77% účasť študentov je fantastický výsledok. Obrovská vďaka za to všetkým zapojeným žiakom.

             

                                                                                                     Andrej Belovežčík, učiteľ informatiky

          • CHILL ZONA

          • To, že vždy je čo zlepšovať, si povedala aj naša žiacka školská rada. Preto dlho neváhala a zapojila sa do grantového programu #zlepšimeto, ktorý administruje Rada mládeže Prešovského kraja. Naša predsedníčka Barbora projekt napísala a potom sa do práce pustil nejeden pár šikovných rúk. Netrvalo dlho a vysnívaný projekt CHILL ZONA bol hotový. Naši žiaci môžu teraz tráviť svoj voľný čas na útulnom a štýlovom mieste, kde sú obklopení aj zeleňou. Do realizácie projektu sa zapojil každý, kto sa nebál chopiť práce a pomôcť tak zútulniť jednu z našich chodieb. Veľká vďaka patrí Prešovskému samosprávnemu kraju, ktorý tento projekt podporil  zo svojich finančných prostriedkov v rámci grantového programu #zlepšimeto, ktorý administruje Rada mládeže Prešovského kraja. Taktiež ďakujeme aj našej pani riaditeľke za sponzorský príspevok.

            Členovia ŽŠR

          • VIETNAM 14 žiakov, 140 dní, 7 851km a ďalšia splnená výzva, ktorá sa už zrejme nezopakuje...

          • Iste si dobre pamätáte naše virtuálne cestovanie počas dištančného štúdia, ktoré nás v júni  doviedlo až do 7700 km vzdialeného  New Yorku.

            Hneď po ukončení tejto výzvy sme si v rámci triedy rozbehli  ďalšiu!  Spestrili sme si tak letné prázdniny a pri spoznávaní Slovenska aj zahraničných dovolenkových rezortov sme s nadšením zbierali kilometre. Zanietene a neodbytne sme sa snažili za čo najkratší čas (ešte do maturity) dosiahnuť nový cieľ – ďaleký Hanoi, hlavné mesto Vietnamu. Prečo práve tam? Dozviete sa neskôr.

            Zapojenie do novej výzvy v júni  prisľúbili i aktívne prispievali odbehnutými alebo odkráčanými kilometrami  aj pán primátor Stropkova JUDr. O. Brendza a pán prednosta okresného úradu PhDr.  P. Harvan. Podporu sme našli aj v Prešove u pána podpredsedu PSK MUDr. M. Jakubova,  pridali sa aj rodičia,  súrodenci a kamaráti niektorých žiakov. ĎAKUJEME!

            Teraz nedočkavo čakáme na vyhodnotenie našej triednej výzvy a prípadne si vyhlásime novú! Veď nás to nič nestojí a môžeme robiť niečo ako pre svoje zdravie,

            + tak aj pre vlastné povzbudenie a sebavedomieJ

            Za vedenie záznamov, prejdené kilometre, virtuálne spoznávanie krajín ďakujeme pani učiteľke angličtiny RNDr. Reiterovej. Najviac si ceníme, že nás dokázala motivovať aj vtedy, keď sa zdalo, že sme na pokraji síl, lebo cieľ bol ešte stále ďaleko...

            Ale my sme to dali...

                                                                                                                                          Kornélia SEKEĽOVÁ, VIII.O

          • Hodina deťom

          • Naša škola sa dňa 21.10.2021 zapojila do zbierky Hodina deťom a to formou pokladničkovej dobrovoľnej činnosti našich žiakov. Vytvorili sme dve trojice študentov, ktorí brázdili ulice nášho mesta a s úsmevom na tvári sa prihovárali ľuďom s cieľom vyzbierať čo najviac peňazí pre deti, ktoré to potrebujú. Pre deti sme spolu nazbierali 384,30 eur. Ďakujeme všetkým ľuďom za ich dobrovoľný príspevok, v týchto náročných časoch si to vážime ešte o čosi viac. Ďakujeme za možnosť zúčastniť sa tejto zbierky organizácii Nadácia pre deti Slovenska, taktiež našej škole a pani profesorke Gonosovej, ktorá nás organizačne celou zbierkou viedla.


          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 13. októbra 2021 sa 16 študentov – nadšencov anglického jazyka zúčastnilo školského kola Olympiády v anglickom jazyku. Súťažili v dvoch kategóriách: 2A (1. a 2. ročník) a 2B (3. a 4. ročník). V písomnom teste si zmerali sily v gramatike, slovnej zásobe, čítaní s porozumením a počúvaní s porozumením.

            Výsledky:

            Kategória 2A                                                                   

            1. miesto: Dominik Petrik, I.A
            2. miesto: Dávid Motyka, I.B
            3. miesto: Matej Piskorík, I.A
                           Laura Calková, II.A

             

             

            Kategória 2B

            1. miesto: Dominik Tadeáš Senaj, IV.A
            2. miesto: Mária Smetanková, III.A
            3. miesto: Pavol Jecuško, III.A

             

            Víťazom v oboch kategóriách držíme palce vo vyšších kolách.

             

            PhDr. Tatiana Belovežčíková

          • 1.10.2021 SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU

          • Za tento deň môžeme poďakovať umelcovi menom Harvey Richard Ball, ktorý v roku 1963 vytvoril obrázok, ktorý poznáme všetci -„smajlíka“. Tento deň patrí dobrej nálade a jej šíreniu do okolia pomocou úsmevu. Aj my sme sa v tento deň usmievali a urobili si deň krajším.

          • PONOŽKOVÝ OKTÓBER 2021

          • Žiacka školská rada v spolupráci s OZ Podaj ďalej Prešov organizuje zbierku nových ponožiek pre ľudí bez domova. Pomôžte aj VY mnohým ľuďom prežiť zimu s nohami v teple.                                                                    Zberné miesto: Gymnázium v Stropkove, učebňa geografie

          • OZNAM

          • Riaditeľka Gymnázia, Konštantínova 1751/64, Stropkov v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            udeľuje žiakom riaditeľské voľno

            23. septembra 2021 (štvrtok).

             

            V uvedený deň nebude žiakom poskytnutá strava.

            Vyučovanie bude pokračovať 24. 9. 2021 (piatok).

            PaedDr. Ivana Jecušková, riaditeľka školy

          • Vážení rodičia,

          • v súvislosti s tým, že okres Stropkov je od pondelka 20. 09.2021 zaradený v COVID automate do stupňa ostražitosti (oranžová farba), je potrebné v zmysle dokumentu MŠVVaŠ SR „Školský semafor v školskom roku 2021/2022“, aby v pondelok 20. septembra 2021 žiaci pri príchode do školy predložili svojmu triednemu učiteľovi „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, (ak tak neurobili v čase, keď sa škola nachádzala v zelenom okrese).

            Dokument:

            a/ môžete predložiť elektronicky cez EduPage. Po prihlásení cez rodičovské konto v module Žiadosti/Vyhlásenia si vyberiete tlačivo „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ – platí od 1. 9. 2021 a po vyplnení príslušných údajov odošlete  

            alebo

            b/ si môžete tlačivo stiahnuť z tejto stránky, vytlačiť a vyplnené odovzdať triednemu učiteľovi prostredníctvom žiaka.

            Tlačivo na stiahnutie:v súvislosti s tým, že okres Stropkov je od pondelka 20. 09.2021 zaradený v COVID automate do stupňa ostražitosti (oranžová farba), je potrebné v zmysle dokumentu MŠVVaŠ SR „Školský semafor v školskom roku 2021/2022“, aby v pondelok 20. septembra 2021 žiaci pri príchode do školy predložili svojmu triednemu učiteľovi „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, (ak tak neurobili v čase, keď sa škola nachádzala v zelenom okrese).

            Dokument:

            a/ môžete predložiť elektronicky cez EduPage. Po prihlásení cez rodičovské konto v module Žiadosti/Vyhlásenia si vyberiete tlačivo „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ – platí od 1. 9. 2021 a po vyplnení príslušných údajov odošlete  

            alebo

            b/ si môžete tlačivo stiahnuť z tejto stránky, vytlačiť a vyplnené odovzdať triednemu učiteľovi prostredníctvom žiaka.

            Tlačivo na stiahnutie (Link je smerovaný na stránku ministertva školstva, docx, 25kB) :