• SlovakiaTech Forum – Expo 2023

          • Technológie a inovácie pomáhajú ľudstvu už od nepamäti. Do technológií a inovácií vkladá ľudstvo nemalé nádeje aj dnes. Veríme, že vďaka technologickým inováciám dokážeme navrhnúť spôsob ako lepšie či jednoduchšie žiť, bez toho, aby sme spôsobovali nenávratné škody na našom životnom prostredí a prírodných zdrojoch. A taktiež veríme, že vďaka novým technológiám budeme môcť žiť v budúcnosti zdravšie a aj dlhšie ako naši predkovia.

            Táto výstava v Košiciach v Kulturparku nám poskytla veľa zaujímavých informácií o technológiách, ktoré hýbu svetom, bez ktorých my, mládež, už nebudeme môcť fungovať v budúcnosti.  Otvorila nám bránu fantázie...

            Zaujala nás  viacerými workshopmi,  prednáškami a výstavami, ktoré zahŕňali rôznorodé vynálezy a výskumy, vďaka ktorým sa mnohí  inšpirovali a už možno prišli nato,  čomu sa chcú naplno venovať po skončení strednej školy, či kam sa vybrať za štúdiom ďalej. Taktiež sme mali možnosť si precvičiť našu angličtinu pri prednáškach a komunikácii s prednášajúcimi. Bola to pre nás výborna príležitosť na kladenie otázok a rozšírenie si  vedomostí technického smeru, ba i lepšie porozumieť tomu ako využívať naplno a efektívne nám  dostupné moderné technológie.  

            Tešíme sa o rok znova...

             

            Lorelle Ndreca, II.A

          • GYMNAZISTI SÚ SVETOVÍ!

          • Nie je veľa takých sobôt, kedy žiaci dobrovoľne prídu do školy. A predsa sme sme to urobili! Neodmietli sme pozvanie na upratovanie v rámci Svetového čistiaceho dňa. Dobrovoľníci na celom svete si 16.9.2023 vyhrnuli rukávy a pustili sa do boja s odpadom.
                        My sme si našu akciu pomenovali „Na poriadku v meste nám záleží”. Už z názvu je zrejmé, že podstatou bolo prispieť k čistote v našom meste. Upratovali sme v okolí školy aj na verejnom priestranstve pred klientskym centrom. Úpravy sa tiež dočkal „náš“ záhon na parkovisku pred školou a dva stromčeky zasadené našimi bývalými žiakmi v školskej záhrade.

                       O tom, že gymnazisti sú síce mladí, ale uvedomelí a správne vedení, svedčí aj hojná účasť žiakov. Je to veľmi potešujúce, že 20 študentov, pani riaditeľka Mgr. Eva Paňková a naša biologička RNDr. Ľudmila Reiterová nezištne venovali svoj voľný čas pre dobrú vec. Milo nás prekvapili aj náhodní okoloidúci, ktorí nešetrili slovami chvály na našu adresu. Sme presvedčení, že tri hodinky strávené skrášľovaním okolia spríjemnia každodennú cestu do školy všetkým žiakom, učiteľom, rodičom aj ostatným spoluobčanom.


                       Naše poďakovanie posielame aj ochotným zamestnancom podniku Služba mesta Stropkov a anonymným šoférom, ktorí rešpektovali oznam a nechali parkovisko smerom k plavárni v daný deň prístupné upratovaniu.


                                                                                      gymnazistka Júlia Dobranská, I.B